Bescherm uw zaak

Collectieve rechten

Zowel makers als gebruikers kunnen in aanraking komen met de collectieve beheersorganisaties. De organisaties die de (financiële) belangen van makers vertegenwoordigen.

Buma voor het ten gehore brengen van muziek in een winkel, Pictoright om een afbeelding op uw website te plaatsen. Reprorecht voor het maken van kopieën in uw zaak. BNO die de belangen van grafisch vormgevers beheert.

Makers

Aansluiting bij een collectieve beheersorganisatie kan u administratie uit handen nemen, en het levert u vaak financieel gewin.
Welke organisaties zijn van belang voor uw discipline? En wanneer is het handig u aan te sluiten? Elke organisatie hanteert immers voorwaarden. Zoals bijvoorbeeld overdracht van rechten. Bij sommige organisaties kunt u tot een paar jaar terug uw inkomsten opeisen.
Neem contact op als u wilt weten wanneer u hier aanspraak op kunt maken of andere vragen heeft.

Gebruikers

Ook als gebruiker komt u in aanraking met collectieve beheersorganisaties, zoals Buma/Stemra, Sena, Reprorechten, Pictoright. En zeker als u in de creatieve sector werkzaam bent. Wilt u weten welke organisaties u pro-actief aan moet spreken en wanneer?  Of heeft u andere vragen hieromtrent, neem dan contact op.