Bescherm uw zaak

Disclaimers en privacy

De meeste ondernemers ontkomen niet meer aan een website. Online gelden ook veel regels. En soms ook regels waar je offline wat minder vaak aan denkt, zoals de privacy-verklaring.

Privacy-verklaring

Op een website heeft u al snel te maken met het verzamelen van persoonsgegevens. U kunt een webwinkel hebben, een blog, een nieuwsbrief, Google Analytics. Het is wettelijk verplicht om mensen van te voren in te lichten over het gebruik van hun persoonsgegevens. Dit kan dooor een privacy-verklaring aan uw site te koppelen.
Voor publicatie van persoonsgegevens is de uitdrukkelijke toestemming nodig van betrokkenen. Een privacy-verklaring onderaan de site is dan niet voldoende. Heeft u vragen of wilt u een privacy-verklaring, neem dan contact op.

Disclaimer

U kunt een disclaimer op uw website gebruiken om uw aansprakelijkheid in bepaalde gevallen uit te sluiten. Er zijn veel standaard-disclaimers te vinden. Vaak is het handig deze wel aan te passen aan uw omstandigheden. Voor vragen over wat bij u past kunt u contact opnemen.