Artifex-nieuw_logo_GROOTCopyright 2.0 gaat een zakelijke constructie aan met Artifex.be. Samen met Michael van den Eynde zullen wij opereren onder de naam Artifex Consultants, zie www.artifex-consultants.com.

Artifex is een vooruitstrevend kunstagentschap, gespecialiseerd in de ondersteuning van artiesten en organisaties in de culturele en artistieke sector.

We leggen ons toe op het verlenen van juridisch advies, zakelijke leiding en educatie.

Geleid door onze passie voor de kunstensector en het creatieve denken, kozen we de historische cultuursteden Antwerpen en Amsterdam als uitvalsbasis.

“Ons agentschap heeft de ambitie om de persoonlijke werksituatie van kunstenaars en hun organisaties aan te voelen, te begrijpen en mee te denken naar praktische oplossingen.”

Film – Muziek – Theater – Beeldende Kunst – Boeken – Illustraties – Design

Auteursrecht | Reageer
 

Film, Recht & Crowdfunding: videoreportage + foto’s

Vorig jaar heeft C2.0 het jaar afgesloten met een workshop over Film, Recht en Crowdfunding in Heesterveld Creative Community (HCC).

Hierbij wil ik de aanwezigen bedanken! Jullie input was interessant, inspirerend en soms ook emotionerend.  Lees verder »

Evenementen | Reageer
 

Film, Recht & Crowdfunding

Wil je een film maken? Waar let je op? Intensieve workshop met makers over recht en over het oprichten van een goede crowdfundingcampagne!

Maandag 30 december van 15.00 -17.00 uur, om de tafel met Copyright 2.0 en CineCrowd. Neem je filmplannen mee, want CineCrowd gaat ze samen met jou analyseren.
Aanmelden via contact@copyright20.org

Film, Recht en Crowdfunding Lees verder »

In gesprek met | Reageer
 

The Pirate Bay kopje onder in Nederland?

Internetblokkade, The Pirate Bay, Copyright 2.0, Brein versus XS4ALL Ziggo

The Pirate Bay is morgen weer onderwerp van geschil in de interessante rechtszaak Ziggo/ XS4ALL versus Brein. De rechtszaak die ertoe heeft geleid dat de toegang tot The Pirate Bay geblokkeerd is in Nederland. Vele Nederlanders hebben daardoor andere wegen gevonden om toch films en muziek te kunnen blijven downloaden: illegaal en legaal. Uit onderzoek van Xs4all bleek namelijk dat we sinds de sluiting van The Pirate Bay zelfs meer zijn gaan downloaden! En deze bevestiging  Lees verder »

Vreemde Zaken | , , , , , | Reageer
 

Internetblokkades, Brein, Downloaden en The Pirate Bay

Sinds 2010 wordt er in Nederland zowel in de rechtszalen als in de politiek gesteggeld over het introduceren van Internetblokkades.

Een Internetblokkade is het sluiten van toegang tot bepaalde websites. Dit gebeurt door de Internetserviceproviders (ISPs) te verzoeken de IP-adressen behorende tot een specifieke site te blokkeren. Gebruikers kunnen deze site nu niet meer bezoeken.

Een Internetblokkade is, in dit geval, bedoeld om auteursrechtschending tegen te gaan, Piraterij genoemd. Piraterij wordt vaak in verband gebracht met downloaden. Lees verder »

Auteursrecht | , , , , | Reageer
 

Kloppen de getallen in het Auteursrecht?

Vreemde Zaak uit de gouden oude doos: Rob Reid legt uit of de getallen die betrekking hebben op downloaden, verliezen in de muziek-en filmindustrie, of hoeveel er per jaar verdiend wordt aan het auteursrecht, eigenlijk wel hout snijden:

Vreemde Zaken | Reageer
 

Blokkade The Pirate Bay geen gewenst effect

Opiniestuk. Hendrik Rood is telecomspecialist en deskundige op het gebied van blokkeren van het internet.

Uit het Baywatch onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en CENTERdata uit Tilburg is gebleken dat het blokkeren van de website The Pirate Bay (TPB) geen effect heeft gehad op het downloadgedrag van Nederlanders. De reactie van Stichting BREIN en kort daarna BUMA/Stemra was dat een klassieke vlucht naar voren: ” Dat een groot gedeelte van deze bezoekers vervolgens op zoek gaat naar andere illegale alternatieven toont juist aan hoe succesvol de blokkade is, en hoe belangrijk het is dat Stichting Brein zijn werk voortzet en andere sites ook laat blokkeren”. Volgens BREIN is het bezoek van TPB met 80% teruggelopenLees verder »

Auteursrecht | , , | Reageer
 

Scannen 20 miljoen boeken ‘fair use’?

Google beargumenteert voor de rechter dat het scannen van boeken voor Google Books onder ‘fair use’ dient te vallen, en daardoor dus een geoorloofde inbreuk is op het auteursrecht. Google scant ook boeken die nog beschermd zijn door het auteursrecht en dat stoot auteurs tegen het zere been. De rechtszaak hierover tegen Google duurt intussen al 8 jaren. Hieronder de argumentatie van Google:

Lees verder »

Auteursrecht | , , | Reageer
 

Hoe lang duurt het Auteursrecht?

Een beetje verlaat, maar vandaag in Vreemde Zaken de duur van het auteursrecht. Met zijn allen produceren we dagelijks miljoenen foto’s, video’s, liedjes en teksten. En heel veel hiervan is beschermd door het auteursrecht. Alleen al op YouTube worden er 4 miljard video’s er per dag gestreamd. En op Instagram verschijnen 10 foto’s per seconde, Dat is 36.000 foto’s per uur! Hoe lang duurt het Auteursrecht eigenlijk? En wat is daarvan het gevolg?  Lees verder »

Vreemde Zaken | , , , | Reageer
 

Crowdsourcen Auteurswet gewenst?

Finland schrijft geschiedenis met een auteurswet via crowdsourcing! Zo juichte TorrentFreak drie weken terug. Maar is het crowdsourcen van wetten wel zo’n gewenste ontwikkeling?

De Finse grondwet staat toe dat burgers wetten kunnen voorstellen, als ze de steun van minimaal 50 duizend medeburgers krijgen binnen 6 maanden. Dit lukte voor de voorstanders van de “Gezond Verstand bij Auteursrecht Wet”. Het voorstel wil straffen voor inbreuk verlagen, meer ‘fair use’ en minder oneerlijke kleine letters in platencontracten en de mogelijkheden van mensen vereenvoudigen om back-ups te maken van zaken die ze al bezitten. Lees verder »

Vreemde Zaken | , , , , | Reageer