Film, Recht & Crowdfunding: videoreportage + foto’s

Vorig jaar heeft C2.0 het jaar afgesloten met een workshop over Film, Recht en Crowdfunding in Heesterveld Creative Community (HCC).

Hierbij wil ik de aanwezigen bedanken! Jullie input was interessant, inspirerend en soms ook emotionerend. 
Wij hebben het recht besproken, waarbij o.a. naar voren kwam dat de rechten over het algemeen bij de producent liggen, als er geen andere afspraken gemaakt zijn. De producent is degene die het risico draagt en de film gaat verwezenlijken. Dit doet een producent door financiële middelen bijeen te krijgen en de benodigde middelen en personen bijeen te brengen.

Financien kun je op veel verschillende manier regelen. Zo zijn er filmfondsen en subsidies (CoBO, Filmfonds, Mediafonds), investeerders, eigen geld of crowdfunding. CineCrowd was aanwezig om filmplannen van makers door te nemen en uit te leggen hoe crowdfunding werkt en waar op te letten. Wat vooral belangrijk bleek te zijn is dat je vooraf goed een plan hebt over hoe je je doelgroep wilt gaan bereiken. Crowdfunding neemt veel tijd in beslag en met een plan schijn je beter beslagen ten ijs te komen.

De compilatie is gemaakt door Koekepeer.

Vragen, opmerkingen of suggesties?
Mail 
of bel 06 1477 5745
@Copyright2_0

Tot de volgende bijeenkomst!
Annelies

Filmrecht Filmrecht Copyright 2.0

Filmrecht Floris ParlevlietFilmrecht Annelies

Filmrecht publiekFilmrecht-1

Filmrecht-3Filmrecht-4

Filmrecht-7Filmrecht-9

Filmrecht-10Filmrecht-12

Filmrecht-18Filmrecht-19

Filmrecht-22Filmrecht-20

 

 

Evenementen | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>