Gangnam Style = Hocus Pocus 2012

We gaan Psy met Gangnam Style maar even door de 500 miljoen views heen helpen!

Igor Beuker betitelt deze clip, wel erg obvious, als Viral Culthit van 2012. Ook worden er al allerlei hilarische quasi-diepzinnige beschouwingen over de opmars van Aziatische cultuur afgegeven. Het zou een voorbode zijn van het doorbreken van de Engelstalige dominantie in de popmuziek.

Maar ehh, dit soort niet-Engelstalige campy wereldhits hebben we natuurlijk al veel vaker gezien. De Macarena, Las Ketchup’s “Asereje”, Lambada, O-zone’s Dragostea din tei en van Nederlandse bodem natuurlijk de Vogeltjesdans waren ook wereldhits met een catchy melodietje en een maf dansje. Focus jodelde zich wereldwijd met  Hocus Pocus de hitparades in.

Die zouden met YouTube toen ook zeker “Viral Cult” zijn gegaan.

Psy verdient een paar dollar per duizend views, wat in zijn geval betekent dat hij alleen met zijn YouTube clip nu al een paar miljoen verdient.

Het nummer van Focus werd in 2010 echter nog onder de WK-reclame van Nike gezet. Bijna 40 jaar nadat ze het oorspronkelijk maakten. Dan heb je natuurlijk ook wel iets aan je Auteursrechten.

Auteursrecht | , | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>