Geslaagde Crowdsourcing door Paul Verhoeven

Een jaar lang heeft Paul Verhoeven samen met tientallen vrijwilligers een film gecrowdsourct! Paul Verhoeven riep de hulp in van het publiek en getalenteerde filmmakers. Met zijn filmproject Entertainment Experience biedt Verhoeven een kans voor opkomend talent, en een ieder die een podium zoekt voor zijn of haar ideeën op dit gebied .

Waar regisseur Kevin Macdonald in zijn film Life in a Day de persoonlijke video’s van mensen over hun leven in een dag aan elkaar monteerde tot een internationale film, biedt Paul Verhoeven de kans om deel te nemen aan het gehele filmproces. Via de website van Entertainment Experience kan jij zelf bepalen aan welke discipline jij een bijdrage wilt leveren: zoals acteren, script schrijven, editen, filmen etc.

Alles van de film was nog onduidelijk, behalve de eerste drie minuten (...) De eerste drie minuten van het script stonden vast en waren geschreven door Kim van Kooten. Wie schrijft de volgende drie minuten? In totaal worden er acht keer drie minuten samen gemaakt, waardoor er een korte film ontstaat van 24 minuten. Zeven delen staan al online, en het achste deel is nu in de maak. Met elkaar voortbouwen op elkaars ideeën en input: een geweldige manier van crowd creation!

Juridisch gezien is er geen sprake van een gezamenlijk werk. Alle deelnemers dragen hun rechten over aan Entertainment Experience. Entertainment Experience mag alle creaties gebruiken, bewerken, verspreiden en er op een commerciële wijze geld aan verdienen, zonder naamsvermelding overigens. Want ook hier doe je afstand van. Waarschijnlijk zullen ze dat laatste niet handhaven!

Op basis van deze acht werken heeft Paul Verhoeven nu een eigen film gemaakt: Steekspel. Vanavond gaat deze in premiere. Wij wachten in spanning af en gaan er vanuit dat met de input van zovelen het alleen maar een goede film kan worden!

 

Crowdsourcing | | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>