Hoe koppel je een Creative Commons-licentie aan je werk?

 1. Ga naar de website van Creative Commons; 
 2. Kies op de Home-page voor “Kies hier een licentie voor je werk”;
 3. Vul de vragenlijst in; 
 4. Nu krijg je een afbeelding te zien van de licentie die je hebt gekozen;
 5. Deze afbeelding is te zien als je de code die je bij de licentie toegewezen krijgt kopieert in je website;
 6. Kopieer de hele metacodering en plak het op de juiste locatie in de HTML-codering van je site;
 7. Wat nu als je geen website hebt? Maar je wilt de licentie enkel koppelen aan bijvoorbeeld  een foto of een film die je vervolgens wilt verspreiden op het net.
  Of wil je de licentie gebruiken voor een werk off-line? Want ook daar zijn de licenties geschikt voor;
 8. Kopieer dan de afbeelding met de link onder “Heb je een website?” en plaats deze onder jouw werk. Het is belangrijk dat er een verwijzing naar de URL komt van waar de licentie te vinden is. Zo weet iedereen wat er met jouw werk mag gebeuren en kunnen daar geen misverstanden over bestaan.
 9. Het toevoegen van de afbeelding van de licentie kun je ook doen door op deze pagina hoge resolutie en vector versies van de licentie afbeeldingen te downloaden.
 10. Ook is het mogelijk via Office een hulpprogramma te downloaden waarmee je in je tekstdocument aan kunt geven dat je deze beschermd wil hebben onder een Creative Commons-licentie.
 11. Video’s: Bij het gebruik van een video is het mogelijk een ‘pagina’ toe te voegen aan je video, door via deze webpagina één van de voorbeelden te kiezen;
 12. Belangrijk is dat om de licentie geldig te laten zijn, deze goed zichtbaar bij het werk geplaatst moet zijn en dat de gebruiker de mogelijkheid heeft de licentie in te zien.
 13. Hiervoor is een link naar de website waar de gehele licentie te vinden is noodzakelijk. Dit kan ook off-line. Door bij het werk de URL aan te geven van waar de licentie gevonden kan worden.

Voor meer informatie, zie het Creative Commons-overzicht >>

Creative Commons | , | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>