Nederland leest: De Donkere Kamer van Damokles

Vanaf 1 november is het weer tijd voor NEDERLAND LEEST. Het jaarlijkse terugkerende evenement waarbij iedereen uitgenodigd wordt met elkaar de discussie aan te gaan over één boek. Dit jaar het boek De Donkere Kamer van Damokles, van Willem Frederik Hermans.

Dat er discussie over een boek mogelijk moet zijn, is een belangrijke voorwaarde om voor een bepaald boek te lezen. Wat dat aan gaat is dit boek daar inderdaad geschikt voor. Het boek van Hermans zit vol verrassingen en aparte wendingen. Je raakt zelf ook verdwaald in die donkere kamer.

De volgende thema’s zijn doorvlochten in het boek: angst, dreiging, verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander. Een verzetsverhaal in de Tweede Wereldoorlog. Ervaar snel hoe spannend dit boek is met zijn meesterlijke wendingen. Vanaf 1 november gratis op te halen in de bibliotheek.

En als je niet wil lezen, op 6 november is de gelijknamige film te zien in filmmuseum EYE te Amsterdam.

Evenementen | , | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>