Gebruikers, makers,
Copyright 2.0 voor u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteursrecht voor de ondernemer

Copyright 2.0 zet zich in om creatief ondernemers, instellingen en geïnteresseerden zo goed mogelijk bij te staan bij kwesties omtrent het auteursrecht en hier heldere voorlichting over te geven. C2.0 stimuleert educatie over het auteursrecht, preventief beschermen en gezamenlijke oplossingen bij inbreuken (zoals in gesprek treden met elkaar en schikkingen. Wij vinden het van belang dat relaties behouden kunnen blijven.).

Het auteursrecht gaat om beschermen, maar ook om delen. Onderwerpen als Creative Commons, sampling, open content of crowdsourcing hebben hier ook mee te maken. Evenals contracten en je rechten handhaven.
Daarnaast komt iedereen dagelijks in aanraking met het auteursrecht. Beeld, muziek, tekst of geluid kan allemaal onder het auteursrecht vallen.

Voor makers is auteursrecht het recht waarmee zij hun inkomsten verdienen. Tegenwoordig zijn er steeds meer nieuwe businessmodellen, wat het vakgebied interessant houdt.

C2.0 vindt het interessant deze nieuwe ontwikkelingen te volgen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Het is de kunst voor bedrijven, ondernemers en kunstenaars om op een creatieve manier in te springen op bestaande en nieuwe markten.
Het is de kracht van C2.0 om hen hierin bij te staan.

WIE ZIT ERACHTER?

Annelies Lesuis, initiatiefneemster. Annelies is jurist op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht. Naast jurist is zij afgestudeerd als (onderzoeks)psycholoog op het gebied van de klinische psychologie. Annelies is geïnteresseerd in innovaties en kunst en cultuur. Zij is een voorstander van het voortbouwen op elkaars werken en het ter beschikking hebben van creatieve werken voor het brede publiek, maar wel zolang de maker dat ook wil. Naast organisator, jurist en programma-ontwikkelaar voor C2.0 schrijft zij voor het internetmagazine Netkwesties en is zij webredacteur van de Vereniging Kunst Cultuur en Recht.
Publicaties