Annelies is gastschrijfster op Netkwesties en ook is werk van haar op de website van Creative Commons te vinden. Hieronder een greep uit haar artikelen.

Lawrence Lessig contra Robert Levine: de discussie
Interview met prof. Lawrence Lessig, medeoprichter van Creative Commons en Robert Levine, journalist. Twee interessante visies op het auteursrecht.

Het PAROOL, d.d. 8 november 2012, Wat is dat, auteursrecht?
Een verslag van een van de workshops van C2.0, Kom in gesprek met Buma/Stemra. Een workshop waarbij samen met muzikanten het muziekrecht besproken werd.

Rapport BREIN vs Ziggo/XS4ALL
In het kader van de Bodemprocedure BREIN vs Ziggo/ XS4ALL zijn door BREIN steekproeven gedaan om de verdeling over Nederlandse IP-adressen vast te stellen van auteursrechtinbreuken    met Bittorrent. Naar aanleiding van het Vonnis in de Bodemprocedure is een blokkade ingesteld  van The Pirate Bay website en aanverwante adressen. Hierdoor ontstaat de vraag: Heeft het blokkeren van The Pirate Bay website effect op het Bittorrent verkeer in Nederland?

Fotosaurussen en nieuwe pioniers
Hergebruik van foto’s en remixen van andermans werken. Moet dat allemaal maar kunnen? Een gesprek over auteursrecht, makerschap en de online overload van foto’s.

Reboot: een race tegen de klok
Hollywood –producer Sidney Sherman en Joe Kawasaki over hoe zij crowdfunding inzetten voor hun nieuwe film. En ook of zij een film onder vrijere rechten uit willen brengen.
Engels

Creative Commons en Morele Rechten
Morele rechten zijn altijd persoonlijk met de maker verbonden. Hij mag altijd opkomen tegen verminkingen van zijn werk. Hoe gaat dit samen met de licenties van Creative Commons?