Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding
Crowdfunding is een businessmodel dat redelijk vaak gebruikt wordt binnen de culturele sector. Vandaar dat Copyright 2.0 het belangrijk vindt hier aandacht aan te besteden.

Crowdfunding is het laten financieren van een project door een niet gespecificeerde groep individuen/ondernemingen (de crowd) erin te laten investeren. Door vele bedragen bij elkaar wordt uiteindelijk het hoofdbedrag bereikt.

Met crowdfunding weet je van tevoren niet wie je investeerders gaan worden. Het project wordt opengesteld voor iedereen. Over het algemeen zijn in eerste instantie familie, vrienden en kennissen de financiers.

Er kan sprake zijn van:
–       Donatie: er wordt geïnvesteerd omdat er geloofd wordt in het project.
–       Investeren: er zitten voorwaarden aan de financiering.
–       Lening: het bedrag wordt terugbetaald met rente.

Financieren kan zowel met geld, producten of diensten, afhankelijk van de organisatie.

Er zijn redelijk wat crowdfundingsites in Nederland, en wereldwijd is de populariteit snel aan het toenemen. Iedere site heeft zo zijn eigen voorwaarden en voordelen. Hou via de categorie Crowdfunding de links naar crowdfundingwebsites in de gaten die wij voor je hebben samengesteld en nog verder samenstellen.

Was dit bericht nuttig? Deel het vooral en geef crowdfundingwebsites door!

Auteursrecht | , | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>