Weekendtip: Roof eens kunst

digitale_kunstroof

Ooit een uitgeprinte Rietveld stoel gezien? Geluisterd naar een draaiorgel van plastic? Of een trein gestolen uit het Spoorwegmuseum? 

In Utrecht is dit nu zichtbaar gemaakt! SETUP heeft het samen met zeven musea mogelijk gemaakt om kunst na te printen met een 3D-printer. Een tentoonstelling die je niet alleen op een andere manier naar kunst leert kijken, maar waar ook de discussie van het auteursrecht centraal staat.

We staan aan het begin van een echte maakbare wereld. De eerste 3D-grachtenhuizen worden al geprint, evenals kunstbenen, of schilderijen van Van Gogh. Binnenkort is een 3Dprinter niet meer weg te denken uit onze maatschappij en printen wij onze eigen Rembrandt. Maar wat betekent dit voor het auteursrecht? Hoe gaan makers dan nog verdienen aan hun werk als mensen hun kunst gewoon thuis uit kunnen printen? Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen. Kijk, print en praat hierover mee!

Meer informatie

 

Auteursrecht | , , , | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>