Wat is Pictoright?

Pictoright is een auteursrechtenorganisatie voor beeldmakers. Pictoright zorgt ervoor dat er betaald wordt voor het verspreiden van beelden van de kunstwerken van de bij hun aangesloten auteurs. Want verspreiden van het werk is leuk voor kunstenaars, maar nog leuker is het om hier ook van te kunnen leven. 

Enkele voorbeelden waar Pictoright voor int:
– Een afbeelding van een schilderij in een magazine;
– Een foto van de Erasmusbrug voor een advertentie;
– Gebruik van een foto voor in schoolboeken;
– Regelen van het volgrecht;
– Het verhuren van kunst.

Voor al dit soort zaken kan Pictoright optreden. Pictoright int vergoedingen voor het gebruik van de beelden en keert deze vervolgens uit aan de kunstenaars. Dit doet zij voor Nederlandse én buitenlandse kunstenaars. Pictoright kent de markt en weet welke prijzen zij kan hanteren. Er zijn afspraken met bedrijven, musea, reclamebureaus, uitgeverijen, omroepen, kranten.

Naast dat Pictoright vergoedingen int, behartigt zij ook je belangen.

Wie kunnen zich aansluiten?
– Fotografen
– Illustratoren
– Architecten
– Beeldende kunstenaars
– Sieradenmakers
– Grafisch vormgevers
– Schilders
– En andere visuele makers
van wie de werken in gedrukte, digitale of visuele media verschijnen en daarover géén afspraken zijn gemaakt qua vergoedingen en licenties. Voor beeldmakers die in loondienst werken en geen autonome werken produceren, is aansluiting bij Pictoright niet van belang.

Aanmelden
Als je voldoet aan de doelgroep kan je je inschrijven. De inschrijving bedraagt € 45 per jaar.

Verdeling van de vergoedingen
Over alle inkomsten met betrekking tot jouw werk wordt 25% commissie ingehouden. Elk jaar moet je opgeven in welke publicaties jouw werk is verschenen. Ook int Pictoright collectief. Dit heeft betrekking op het leenrecht, kabel- en televisierecht en de kopieervergoeding. Pictoright keert tweemaal per jaar uit.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op pictoright.nl.

Instanties | , | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>