Wat is Copyright 2.0?

Copyright 2.0 is gericht op het auteursrecht in de praktijk. Het auteursrecht is altijd onderhevig geweest aan vele veranderingen. Maar de laatste jaren verandert de techniek erg snel en met haar de businessmodellen binnen de culturele sector. Het is echter de vraag hoe het auteursrecht gaat veranderen de komende jaren. Want deze branche is zeker nog niet uit ge-experimenteerd.

Denk hierbij aan Google Books, E-boeken die in opmars zijn, Crowdsourcing wordt steeds populairder, Creative Commons-licenties groeien gestaag door, Open source projecten, 3D-printers, The Pirate Bay, Remixen, Open Design, Delen.
Kortom, dit gebied is momenteel heel erg in beweging. Copyright 2.0 wil vanuit de praktijk een overzicht geven van de culturele sector in de 21ste eeuw.

De komende tijd wordt er aandacht besteed aan een aantal basisbegrippen die te maken hebben met het auteursrecht: zoals publiek domein, morele rechten, remixen of creative commons zullen de komende tijd de website vullen. Aangevuld met tips en nieuws over het auteursrecht.

Auteursrecht | | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>