Volg jij “The Spiral” al?

Zes landen, zes schilderijen, 100.000 deelnemers: The Spiral. Een detectiviserie met een boodschap voor de culturele sector. Het moraal van deze serie is dat de waarde van kunst niet altijd in geld is uit te drukken. Kunst moet ervaren worden, moet rondreizen, moet gezien worden. 

‘The Spiral’ vertelt het verhaal van een in Kopenhagen gevestigde kunstenaarsgemeenschap en haar charismatische leider Arturo. Hij komt met het plan om zes wereldberoemde schilderijen te stelen uit musea in zes Europese landen. Er gaat iets gruwelijk mis en de kunstenaars moeten vervolgens niet alleen het plan van de ondergang zien te redden, maar ook zichzelf. Op www.thespiral.eu kan het publiek bovendien participeren in de verhaalwereld van ‘The Spiral’. Bron: Vara

Zes schilderijen
- Drie schilderijen bevinden zich in het publiek domein (Eckersberg,Larsson en Rubens). Dit betekekent dat iedereen deze schilderijen na mag maken en ze bewerken, zonder naamsvermelding van de oorspronkelijke maker te noemen.
– Drie  schilderijen zijn nog auteursrechtelijk beschermd, echter die van Munch en Schjerfbeck niet lang meer. Achtereenvolgens: Munch tot 2014, Picasso tot 2043 en Schjerfbeck tot 2016.

De zes schilderijen uit het programma zijn daadwerkelijk steeds ergens anders op de wereld in een museum te ontdekken. Op deze manier bereikt het programma niet alleen online het publiek, maar is het offline ook steeds door een ander publiek over de wereld te bewonderen.
Het interactieve online-spel gaf iedereen de gelegenheid deel te nemen aan de serie. 100.000 mensen hebben deelgenomen. Bij elkaar hebben zij 20.000 afbeeldingen geupload, waarmee één schilderij is gemaakt: the Spiral! Vanaf vandaag is het publiek ook daadwerkelijk te zien in de laatste aflevering! #Superbenieuwd!

    
Is dit bericht de moeite waard? Deel het dan of laat jouw mening horen over het ervaren van kunst!

Auteursrecht | | Reageer

 

Reageer

Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld.

Toegestane HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>